Onderhouden van je fiets

Tijdens de herfst en winterperiode krijgt je fiets het hard te verduren door de wisselende weersomstandigheden; regen, modder, zand… 
Dit zorgt er niet alleen voor dat je fiets sneller vuil wordt, maar ook dat de onderdelen sneller verslijten.

Maar hoe begin je dan aan het onderhoud van jouw fiets? Na het lezen van deze blog zal je zelfverzekerd jouw fiets volledig zelf onderhouden en is hij klaar om terug een rondje mee te gaan!
Hiervoor gebruiken wij het gamma van Airolube, deze kan je aankopen in onze winkel.

IN ENKELE STAPPEN JOUW FIETS ONDERHOUDEN NA JOUW RIT

In enkele stappen kan je jouw fiets na een fietsrit weer helemaal schoonmaken en klaarzetten voor de volgende rit.

1) Spoel je fiets af met de tuinslang (niet met een hogedrukreiniger, dit is niet goed voor de onderdelen). Met een lauw sopje water en de Superwash en een doek maak je komaf met vet en vuil. Je kan ook jouw fiets inspuiten met de Universal cleaner en afnemen met een vochtige doek. Drogen kan je doen met een zachte doek.

2) Daarna kan je jouw fietsketting gaan onderhouden. Hiervoor kan je gebruiken maken van de Super Degreaser. Spray deze over jouw ketting, laat even inwerken en reinig het met een klein borstel).

3) Aansluitend op het reinigen van jouw ketting, moet je hem ook smeren. Hiervoor gebruik je het best de Chain wax of Chain Oil. Breng dit aan op de ketting, laat het een half uurtje inwerken en klaar!

4) Wil je jouw fiets nog doen stralen? Dan kan je jouw fiets nog insmeren met de Speedwax. Je sprayt dit over jouw frame en met een propere, zachte en droge doek wrijf je het uit in een poetsende beweging.

5) Nu is je fiets helemaal klaar om terug op de baan te gaan!

 

Wil jij ook jouw fiets onderhouden met deze fantastische producten? Vraag ernaar bij ons en we stellen een pakket samen op basis van jouw wensen!